Sunday, 17 April 2016

Alone

Sometimes all you wanna do is being alone. Yep. Kau rasa kau nak menyendiri dari orang sekeliling kau, orang yang rapat dengan kau dan tak kisah la siapa siapa pun. Apa yang kau nak is just some space. Tapi bila dah alone, rasa macam boring. Rasa macam takda siapa nak kat aku ke? Then bila ada orang nak kat kau, kau buat dia macam bodoh. Ya orang itu adalah aku sendiri. 

Bila dah jadi macamni baru la rasa menyesal sebab sebelum ni minta space kat dia buat dia macam takda hati pulak. Haha. Rasa macam perempuan tak guna buat perasaan orang mcmtu. Nanti bila dah kena kat batang hidung sendiri, padan muka! Siapa suruh buat cmtu kat org. Karma namanya. Tuhan balas balik. Takpa, aku terima.

Aku ni tkda la bagus mana eventho orang kata aku cool. Rilek ke apa mmg aku cool. Tapi bila sampai je pada bab soal hati dan perasaan ni orang akan kata aku ni heartless. Ya la tu kot. Betul lah apa diaorang kata. Aku ni buat orang tu mcm takda hati. Orang tu dah sayang kau gila gila babi dan ended up kau tinggalkan dia. Wtf kimi? Can u fucking explain why did u left him.

Bila orang tu dah diam seribu bahasa macam dah stop whatsaapp kau or dalam erti kata lain dah move on. Kau pulak yang akan terhegeh hegeh cari dia balik dan kata i masih sayang kat u. Tu mengundang kena tampar kat pipi sekali. Biar kasi pengajaran pada diri sendiri. "Dulu aku nak kat kau tapi kau layan aku macam sampah. Sekarang aku dah ada girlfren so kau boleh pegi mampus." 

Ingat senang ke nak move on? Tapi bagi aku la, bagi aku. Move on is the easiest thing to do. Benda paling simple dan mudah. Aku cepat lupa kat orang, cepat lupa segala apa yang orang dah buat kat aku. Kau rasa aku macam mana? Kejam ke? Buat apa kau nak sedih lama lama, berharap kat orang yg dah taknak kat kau. Kau let it all go dan Insyaallah boleh lupakan semua benda. Kalau jenis aku yang tinggalkan orang ni satu hari nanti aku akan whatsapp orang tu dan aku akan kata I miss you.

Gila ke tak rindu ex? Kerat jari la bila kau kata tak. Ego je semua tu padahal bila kau nak tidur kau akan tatap gambar ex kau dan cakap dalam hati, "im so regret dgn apa yang telah i buat pada u." At the same time ex kau tengah teringatkan kat awek baru dia. Nice kan. Padan muka engko sial.

So apa yang aku cuba nak sampaikan adalah untuk hargai apa benda makwe atau pakwe enkorang dah buat pada korang. Selagi dia masih sayang kat kau, do treat them nicely. Eventho busy macammana pun kau, cari masa bila dengan dia. Jangan selfish, sebab dia ada hati jugak. Takkan dia nak fikir hati ko sorang je banyak cantik. LDR lagi banyak benda yang mereka akan lalui. Macam aku. Aku yang berpunca dari semua ni jadi aku take all the blame dan redha. Benda dah jadi. 

*Bila aku baca entry sendiri aku tergelak. Sebab apa? Macam ckp dgn cermin