Tuesday, 10 May 2016

are we need to rush to get into a relationship?

Soalan pertama saya: ARE WE NEED TO RUSH TO GET INTO A RELATIONSHIP?
Kenapa aku capital letter? Sebab this is the main point of what im gonna talk about. So based on my experience of getting know with this one boy and we were in a relationship tak sampai pun berbulan bulan. I decided to end up this relationship because i cant go further and i cant handle this long distance relationship or maybe no one will ever understand me. He tried his best to understand me but he failed. Ni dah lari tajuk.
Ok back to the main point. I left him dan aku tak suruh dia tunggu aku pun, tidak sama sekali. I told him not to put high hopes on me. But he did. i didnt ask for it. Aku tak kata pun suruh dia tunggu aku. dia cakap aku ada suruhdia tunggu aku? When? Saja la tu nak pancing buat aku rasa serba salah. Apa yang aku perasan pada dia ni kan, dia ni terlalu kejar nak get into a relationship. Aku tak burukkan dia tapi aku boleh nampak yang dia ni macam tak boleh tak ada girlfren. Macam macam lagi dia kata kat aku. 'U dah buat orang sayang kt u then u boleh cakap gini?' 'U ada orang lain dah ke?' 'I taktahu apa salah i.' Sumpah aku tak faham orang macamni. Kenapa masih tak boleh faham dengan keputusan orang? Kenapa tak boleh nak beri kerjasama atau cuba utk faham keputusan orang lain? Kenapa ikut kepala sendiri? Fikir diri sendiri? Nak kata aku senang senang je tinggalkan orang. Bukannya aku tinggalkan kau sebab ada laki lain. Macam budak budak la excuses tu. So please dont assuming me bukan bukan cause i know what im doing. U tak nampak but Yang Atas nampak. Kalau u rasa i mainkan perasaan u but Yang Atas tau i mainkan perasaan u ke tak. Respect orang punya keputusan. Jangan la nak sedap mulut kata macam macam. U boleh je hidup macam biasa. Tak mati takda perempuan, u still can survive. Lain la kalau dunia ni ditetapkan kalau tkde makwe mati. Ha, tu lain la ceritanya pulak.
Kadang kadang susah nak puaskan hati orang lain ni, dia rasa dia je yang betul. Kita je yang salah. Dia rasa dia je yang hebat, tapi kita tak. Aku dah lali dengan orang macamni. Kalau u rasa semua perempuan ni sama cari alasan untuk lepaskan diri then u are totally wrong. Tak semua perempuan sama. Kalau jenis yang sama pi mampoih la sapa suruh sama. Sapa suruh kasi alasan yang tak masuk dek akal bila nak lepaskan diri. Last last pakat dok ada jantan lain kat belakang. Tu bebal namanya. Kalau kau dah taknak someone, kau cakap bebaik. Kau taknak kat dia sebab kau takleh pergi jauh. Tapi kalau dia still tak percaya lantak la. Atleast kita dah cakap benda betul. Tu terpulang pada dia nak caya ke tak.
Asalkan kau dah kasitau dia yang kau tak boleh nak handle this relationship. Macam aku, nasib tak baik. Dia dah label aku ni pempuan yang jenis cemana aku taktau la. Tapi aku tak kisah, janji aku tak tipu diri aku sendiri dan tipu dia. Bila aku cakap aku puas. Rasa macam dah tkda beban kau nak pikul. Serious. Tapi if u really love someone dont let them go sebab nanti one day u will regret of losing them. Trust me, macam aku??????? HAHA. But im all grown up now jadi semua benda letak belakang and live your life. Buat macam biasa.
Jenis manusia dengan pelbagai ragam ni kita tak boleh nak faham sangat apa yang dia nak dalam hidup dia. Macam macam sangat ragam sampai orang pun naik meluat. Semua dia je yang betul takboleh gak. Habis orang lain yang betul tapi disalahkan cemana pulak tu? Sapa yang nak faham dia? Apa keputusan yang aku buat sama ada kau terima atau tak itu terpulang pada kau. If kau rasa kau tak puas hati dengan aku then talk to me what the hell is wrong with u yang bebal sangat tak boleh nak terima kenyataan.
Apa yang aku nak sampaikan, kalau kau rasa kau bebetul nak kat someone do takecare of them. Jangan buat diaorang cam taik, dia bagai nak rak sayang kau tapi kau nak tak nak je. Eh aku cakap dengan cermin ke? But at least aku jujur dengan perasaan aku sendiri. Aku tak ready dengan real relationship. Ramai cakap aku demanding. Nk demand apa? Nak laki kaya? Ada kereta? Hensem? Cakap pasal paras rupa ni buat aku panas. Dikatanya aku ni pandang someone based on their muka? The fuck? Aku lawa sangat ke nak demanding? Mind your words before saying kinda stuff like that. Tak semua perempuan camtu. Ada je perempuan cantik tapi boifren dia biasa i mean takda la hensem. Cinta ni pandang rupa ke? Sometimes pandang gak. just sometimes. Kau pun nak gak cari yang comey comey kan. Ada certain yang tak kisah asalkan hati diaorang baik cukup la. Setengah orang pulak nak yang ada kereta baru boleh jalan. Lagi lagi nak pakwe yang bawak honda. Gila siapa taknak honda kot?!!! Tu aku cakap manusia ni terdiri dengan perlbagai ragam. Mana yang tak boleh adapt dengan situasi ni maka musnahlah musnah impian tuk menggapai bintang....Ada yang jenis nak laki yang chubby sebab bila cuddle rasa warm je. Ada yang jenis nak laki yang keding macam ranting tapi aku tktau fungsi orang kurus sebagai apa. Tapi kalau aku nak carik laki yang stabil dari segi muka, badan dan kewangan. Tak gemuk, tak kurus. Tinggi tapi tak pendek sangat tapi asalkan bukan badan yang penuh dengan biji durian. Naharam geli siot.
Last but not least, find  a man that wake u up on fajr. Remind u for solat 5 waktu. Thats all we need at the end of the day. Bukan duit mahupun rumah atau honda. Find a man that will not gonna leave u eventho he already saw your flaws. Alah, kau nak malu amende muka ada jerawat. Kau nak malu apa kalau perut kau buncit ada tiga lapisan? Kau nak malu apa bila tidur mulut kau terbuka luas macam kanye west? Kanye west tu pun tidur masham kau tau inikan pulak kau?! Nak malu amende kalau kau kuat makan? Nak malu amende kalau dia nampak kau korek hidung? Macam dia takda lubang hidung nak korek. Kau cari laki yang boleh terima kau seadanya, kalau kau tak pandai masak. Laki kau takboleh nak terima, kau cakap kat dia. Masak sendiri, jangan banyak bunyi.  Benda kan boleh belajar so apa yang nak dikhuatir sangat? Semua perempuan manada lahir terus pandai masak. Fikir la. Aku yang umur 18 ni pun taktau masak. Masak nasi pun kadang kadang nasi lembik, ada tu keras cam batu. heh.
Rasanya tkda benda dah aku nak cakap. Pesan aku satu, tkde boifren kau masih boleh bernafas. Kau masih ada parents yang support kau tanpa henti. Kau masih ada member kau yang kadang2 palat tapi berguna bila kau perlukan mereka. Who needs a boifren when u already have all your mates?